EVS More je život 4.

EVS projekt “More je život 4” je nastavak prethodno uspješno provedenih projekata “More je život 1,2,3”. Provodit će se u Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja u Murteru (otok Murter-Hrvatska) kojeg vodi udruge Argonauta. Glavne teme projekta su edukacija za prirodu i okoliš, aktivno građanstvo  i kreativnost mladih. Cilj projekta je nastaviti podizati svijest lokalne zajednice i šire javnosti o važnosti održivog razvoja i neiskorištenih lokalnih resursa, te proširiti utjecaj  Edukacijskog centra za održivi razvoj – uz pomoć Europske volonterske službe koju će dvoje volontera (Sonia Vasquez Marquez iz Španjolske, Ewelina Bilinska iz Poljske) provoditi u periodu od 12/10 mjeseci života na otoku Murteru. Volonteri će pomagati u dnevnim aktivnostima Edukacijskog centra u ljetnoj sezoni, kreirati edukativne i kreativne radionice za djecu, pomagati u promotivnim i administrativnim poslovima u organizaciji, pomagati u pripremi i provedbi razmjena mladih, lokalnih volonterskih akcija i razviti svoj osobni projekt, itd. Volonteri će profitirati od projekta u osobnom,društvenom i profesionalnom razvoju, a partnerske organizacije (org.pošiljatelji i org.domaćin) uspostavit će snažnu vezu u civilnom sektoru između triju europskih zemalja. Lokalna zajednica otoka Murtera biti će bolje informirana o Erasmus + programu i to će motivirati mlade ljude da se aktivno ukljuće u aktivnosti civilnog društva. Volonteri će uz pomoć metoda neformalnog učenja, produbiti iskustvo života u novoj kulturi drugačijoj od one iz koje dolaze.

CILJEVI: Cilj projekta je nastaviti podizati svijest lokalne zajednice i šire javnosti o važnosti održivog razvoja i neiskorištenih lokalnih resursa, te proširiti utjecaj Edukacijskog centra za održivi razvoj.

KORISNICI: Dvoje EVS volontera, korisnici Edukacijskog centra, partnerske organizacije, lokalna zajednica, lokalni mladi.

PARTNERI: FUNDACIÓN PAIDEIA GALIZA - Spain; Semper Avanti - Poland

Donatori: Agencija za mobilnost i programe EU - Erasmus plus program - EU

TRAJANJE: 1.1.2015. - 29.2.2016.

VRIJEDNOST: 16.890,00 eur

Još naših projekata.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka