I neka živi Lokva.

Učenici viših razreda Osnovne škole Murterski škoji, Murter i Vjekosalava Kaleba, Tisno upoznat će se s važnošću močvarnih područja s naglaskom na jezersku Lokvu te njihovom ugroženošću. Provest će se 6 edukativnih ekoloških radionica u trajanju od 2 sata, unutar 7 mjeseci. Tijekom prvih radionica polaznici će na zanimljive načine otkrivati skrivene čari Lokve, a zatim će od recikliranih materijala izrađivati kućice za ptice te hotele za kukce. Turistička zajednica Jezera omogućit će postavljanje klupice kod starog bunara te koša za smeće, kao i umetanje dvije signalne tablice koje će upućivati na Lokvu i time podići njezinu vidljivost i važnost na višu razinu. Kada se polaznici upoznaju s glavnim informacijama o močvarnim područjima i Lokvi, njezinoj povijesti i važnosti općenito, iskusti će se i u pisanju scenarija, glumi te snimanju završnog filma kojim će utjecati na svijest šire javnosti o važnosti Lokve. Također, učenici će službenim dopisom Lokvu predložiti za uvrštenje na Ramskarski popis zaštićenih močvarnih područja, čime će, između ostaloga otkriti glavne komponente službenih dopisa. Kao kruna projekta, polaznici će osmisliti kratko predavanje te predstaviti svojim nastavnicima što su otkrili i napravili s ciljem da i u njima probude želju za očuvanjem Lokve.

Na postavljenoj klupici nalazit će se QR kod na kojem će se nalaziti svi digitalni produkti koji će proizaći iz projekta kao i nastavna jedinica koju će učitelji i nastavnici moći koristiti za provednu izvanučioničke nastave na Lokvi.

CILJEVI: Cilj projekta I neka živi Lokva jest jačanje svijesti o važnosti očuvanja otočnih močvarnih područja i močvara te prirode općenito s naglaskom na jezersku Lokvu, a kroz izvođenje edukativnih ekoloških radionica, povećanje raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta Lokve te privlačenje prolaznika, učitelja, učenika i turista na posjet Lokvi.

KORISNICI: Učenici viših razreda Osnovne škole Vjekoslava Kaleba, Tisno i Osnovne škole Murterski škoji, Murter

PARTNERI: Turistička zajednica Jezera

Donatori: WWF ADRIA

TRAJANJE: 26.3.2021. do 30.9.2021.

VRIJEDNOST: 24.050,00 kn

Još naših projekata.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka