Kampanja “ZAJEDNO ZA ČIŠĆI JADRAN”.

Kampanja „Zajedno za čišći Jadran“ provodi se ove godine drugu godinu za redom u sklopu donacije korporacije Procter and Gamble udruzi Argonauta. Korporacija P&G jedan je od najvećih FMCG kompanija, koja velik dio prihoda od kupnje svojih proizvoda ulaže u brigu za okoliš. Prošle godine kampanja „Zajedno za čišći Jadran“ provedena je na otoku Murteru te u Splitu, Zadru i na Korčuli, okupila je 60ak ronioca, članova udruga i volontera, a uz akcije čišćenja podmorja, organiziran je i Festival moru, kao edukativni i zabavni dio cijelog programa kampanje. Ove godine, kampanju planiramo proširiti na dvije nove lokacije- Šibenik i Rijeku te u suradnji sa roniocima duž Jadrana doprinijeti čišćem podmorju i osvještavanju o problemu zagađenja morskog okoliša.

 

Provedba glavnih aktivnosti kampanje planirana je u dva navrata- u prvom dijelu, krajem srpnja, održat će se akcije čišćenja podmorja na pet lokacija diljem Jadrana: Rijeka, Zadar, Šibenik, Split i Korčula, u suradnji i suorganizaciji ronilačkih klubova RK „Sv. Roko“ Bibinje, RK „Roniti se mora“ Šibenik, Powerlifting klub Šibenik, UPA „Rostrum“ Split, ERK „Korčula“ te udruga Koga briga iz Rijeke. Drugi dio kampanje provest će se krajem kolovoza, kada će se prvog dana akcije čistiti podmorje na više lokacija na otoku Murteru, a drugog dana akcije bit će organiziran nagradni zaron za sve sudionike kampanje. Akcijama na otoku Murteru pridružit će se i lokalni ronilački klubovi i centri, RK „Murter- Kornati“ Murter, RC „Najada“ Murter te RC „Tramonto“ Tisno.

 

Udruga Argonauta glavni je organizator kampanje „Zajedno za čišći Jadran“, a uz komunikaciju sa suorganizatorima, ronilačkim klubovima, i koordinaciju akcija čišćenja podmorja, udruga će organizirati i „Festival moru“ u sklopu kojeg će se održati radionice za djecu, stručna predavanja i slično, a sve u svrhu podizanja razine svijesti kod javnosti o nužnosti smanjenja zagađenja okoliša.  

GOALS: -Čišćenje podmorja Rijeke, Šibenika, Dubrovnika, Korčule i Zadra -Čišćenje podmorja otoka Murtera -Podizanje svijesti lokalnog stanovništva i posjetitelja o problemu onečišćenja morskog okoliša -Promocija rada ronilačkih klubova i podrška radu istima -Umrežavanje i suradnja

USERS: Lokalno stanovništvo, turisti i posjetitelji

PARTNERS: Udruga Koga briga, Rijeka, RK Aquanaut, Rijeka, ERK Korčula, Korčula, RK Dubrovnik, Dubrovnik RK Sv. Roko, Bibinje, Powerlifting klub Šibenik, RK Roniti se mora, Šibenik, RK Murter- Kornati, Murter,

Donatori: Procter and Gamble

DURATION: 1.1.2021. do 31.08.2021.

BUDGET: 200.000,00 Kn

Explore more of our projects.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island