Mladi za more.

Oko 71 posto  Zemljine površine pokriveno je vodom, dok se u oceanima nalazi 96,5 posto svih voda. Više od tri milijarde ljudi uvelike koriste morske resurse te su ovisini o morskoj i obalnoj bioraznolikosti za svoj život. Ljudske aktivnosti utječu na klimu i vrijeme, čak i kvalitetu zraka koji udišemo, te su danas oceani suočeni sa značajnim problemima i jako su pogođeni aktivnostima kao što su ribolov, obalni razvoj, onečišćenje s brodova, plastično zagađenje itd.

Ovim projektom želimo potaknuti 40 mladih u dobi od 18 do 25 godina  iz Hrvatske, Srbije, Portugala, Italije, Armenije, Gruzije, Latvije i Moldavije da zajedno sa svojim voditeljima budu aktivni u pronalaženju rješenja po pitanju problema mora i voda. Cilj je da nauče važnost mora, vode i okoliša, te da razviju međusobnu toleranciju i poštivanje jer more i rijeke ne prepoznaju granice i vrlo često samo međunarodna suradnja može dovesti do spašavanja onoga što nam je priroda dala.
Zanimljive kreativne i neformalne radionice zasnovane na konceptu učenja kroz rad i provodit će se od 7. do 16. rujna 2018. godine u Murteru/ Hrvatskoj. Sudionici će dobiti priliku da se na zanimljiv način upoznaju s prirodom, okolišem i važnosti brige o našem planetu.
Kroz različite edukativne, kreativne, praktične radionice i neformalne metode učenja, sudionici će vježbati svoje prezentacijske, organizacijske, kreativne i animacijske sposobnosti, čime će obogatiti svoje znanje o zaštite okoliša, načinu kako smanjiti svoj otisak na Planet i kako očuvati prirodu. Upoznat će se s pozitivnim primjerima vezanim za ovu temu, te mnogo naučiti o različitim kulturama, tradicijama – čime će se naučiti toleranciji, poštivanju i prihvaćanju.
Konačni rezultati projekta biti će u vidu lokalne akcije pod imenom “Plava kampanja” koju će sudionici razviti tijekom razmjene. E-priručnik u kojem će biti objavljeno što su mladi naučili tijekom razmjene te arhivirane ekološke kampanje koje su razvile tijekom razmjene. Priručnik će biti otvoren resursni materijal, jednostavan i ugodan za čitanje te će se moći koristiti kao alat za promicanje zaštite okoliša. Video koji će govoriti o razmjeni mladih i kakve doživljaje donosi mladima. 40 digitalnih razglednica s ekološkim porukama koje će biti široko rasprostranjene od strane sudionika. Rezultati projekta bit će i sami sudionici koji se mogu promatrati kao multiplikatori koji će svoju osviještenost prenijeti vršnjacima diljem Europe i šire, kroz E-priručnik, video i E-razglednice.

GOALS: Cilj razmjene mladih je potaknuti 40 mladih na aktivno sudjelovanje u zaštite morskog/vodenog okoliš, a pružajući im potrebna znanja i vještine.

USERS: 40 mladih iz Hrvatske, Srbije, Portugala, Italije, Armenije, Gruzije, Latvije i Moldavije.

PARTNERS: Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta - Hrvatska, Republic Centre "Gutta-Club" - Moldova, LLC UMBRELLA - Georgia, Environment Engineering Group - Srbia, Stepanavan Youth Center - Armenia, RADI VIDI PATS - Latvia, Onda Verde_Associação Juvenil de Ambiente e Aventura - Portugal, Area Marina Protetta Punta Campanella - Italy.

Donatori: Agencija za mobilnost i programe EU

DURATION: 01.06.2018 - 30.11.2018.

BUDGET: 25775.00 EUR

Explore more of our projects.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island