More je život 5.

EVS projekt “More je život 5” je nastavak prethodno uspješno provedenih projekata “More je život 1-4”. Provodit će se u Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja u Murteru, kojeg vodi udruga Argonauta. Glavne teme projekta su edukacija za prirodu i okoliš, aktivno građanstvo  i kreativnost mladih. Cilj projekta je nastaviti podizati svijest lokalne zajednice i šire javnosti o važnosti održivog razvoja i neiskorištenih lokalnih resursa, te proširiti utjecaj  Edukacijskog centra za održivi razvoj – uz pomoć Europske volonterske službe koju će dvoje volontera (1 iz Španjolske, 1 iz Poljske) provoditi u periodu od 12 mjeseci života na otoku Murteru. Volonteri će pomagati u dnevnim aktivnostima Edukacijskog centra u ljetnoj sezoni, kreirati edukativne i kreativne radionice za djecu, pomagati u promotivnim i administrativnim poslovima u organizaciji, pomagati u pripremi i provedbi razmjena mladih, lokalnih volonterskih akcija i razviti svoj osobni projekt, itd. Volonteri će profitirati od projekta u osobnom,društvenom i profesionalnom razvoju, a partnerske organizacije (org.pošiljatelji i org.domaćin) uspostavit će snažnu vezu u civilnom sektoru između triju europskih zemalja. Lokalna zajednica otoka Murtera biti će bolje informirana o Erasmus+ programu i to će motivirati mlade ljude da se aktivno uključe u aktivnosti civilnog društva. Volonteri će uz pomoć metoda neformalnog učenja, produbiti iskustvo života u novoj kulturi drugačijoj od one iz koje dolaze.

GOALS: Cilj projekta je nastaviti podizati svijest lokalne zajednice i šire javnosti o važnosti održivog razvoja i neiskorištenih lokalnih resursa, te proširiti utjecaj Edukacijskog centra za održivi razvoj.

USERS: *2 međunarodna volontera u dobi od 18 do 30 godina *3 partnerske organizacije civilnog društva *korisnici Edukacijskog centra za održivi razvoj *mladi i djeca otoka Murtera *lokalna zajednica otoka Murtera

PARTNERS: Općina De Silla, Valencija, Španjolska Centar za suradnju mladih, Gdynia, Poljska

Donatori: Agencija za mobilnost i programe EU

DURATION: 1. siječnja 2016. do 28. veljače 2017.

BUDGET: 16.978,00 eur

Explore more of our projects.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island