MOVING FOR MENTAL HEALTH.

Moving for Mental Health (MoMe) odgovara na potrebe i želje sudionika iz prethodne razmjene mladih pod nazivom “Youth Go Local”. MoMe će dovesti mlade ljude različitih nacionalnosti i pozadina u Hrvatsku kako bi se pokrenuo razgovor o mentalnom zdravlju i njeogovoj povezanosti s plesom i sportom. Glavni cilj ovog projekta je okupiti 45 mladih ljudi iz 6 različitih zemalja kako bi jedni druge inspirirali metodama za poboljšanje vlastite dobrobiti i podijelili ih u svojim lokalnim zajednicama. Želimo podići njihovu svijest o trenutnom stanju mentalnog zdravlja mladih u njihovim zajednicama i poboljšati njihovo emocionalno i fizičko stanje učenjem kako koristiti svoje tijelo učinkovitije i kreativnije. Time će se potaknuti društveni angažman i aktivno sudjelovanje mladih uključenih u ovaj projekt.

GOALS: okupiti 45 mladih iz različitih sredina kako bi promovirali kulturnu raznolikost, dajući im priliku da uče o drugim kulturama dok žive i rade u mješovitim nacionalnostima; podići svijest o trenutnom mentalnom zdravlju mladih kroz istraživanje iskustava u njihovim lokalnim zajednicama, smanjujući stigmu o tabu temama; - promišljati o učinku koji kretanje tijela ima na fizičko blagostanje, prevladavanje negativnih stavova kao i jačanje samopouzdanja i samopoštovanja sudionika; kroz plesne radionice naučiti učinkovitije i kreativnije koristiti tijelo te poboljšati svoje emocionalno i fizičko stanje; osigurati prostor za pripremu predstave i izvođenje iste pred lokalnom zajednicom kako bi se pokazali rezultati razmjene.

USERS: 45 mladih iz 6 europskih zemalja: Hrvatska, Grčka, Sjeverna Makedonija, Turska, Španjolska i Portugal.

PARTNERS: ARGONAUTA, Hrvatska; ZDRUZENJE NA GRAGANI KREATOR KUMANOVO, Republika Sjeverna Makedonija; ASOCIACION JUVENIL INTER, Španjolska; CAPPADOCIA YOUTH MOBILITY, Turska; EXPERIMENTÁCULO ASSOCIAÇÃO CULTURAL, Portugal; EKO GREECE, Grčka.

Donatori: Agencija za mobilnost i programe EU

DURATION: 1.4.2024. - 10.04.2024.

BUDGET: /

Explore more of our projects.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island