Pogled u modro.

Glavni ciljevi projekta su očuvanje i zaštita morskog okoliša od otpada i invazivnih vrsta morskih organizama, edukacija i informiranje djece i šire javnosti o potrebi zaštite i očuvanja okoliša. Projekt se odvija kroz dvije komponente:

1. Aktivnosti jačanja svijesti, edukacija i informiranje opće populacije djece i šire javnosti (domicilnog stanovništva i turista) kroz organiziranje lokalne kampanja izrade platnenih vrećica od recikliranih tkanina te za upotrebu platnenih vrećica umjesto plastičnih – da bi se upozorilo na problem zagađenja mora plastičnim otpadom.

2. Akcije čišćenja podmorja i priobalja, INI-nog kluba volontera, te lokalnih volontera i volontera ronioca iz cijele Hrvatske, te pretraživanje na eventualnu prisutnost invazivnih algi roda Caulerpa. Čišćenje i pregled morskog dna obavljati će se u nautičkim uvalama na području Kornatskog otočja i otoka Murtera.

Provedbom projekta očekuje se smanjenje količine otpada u moru i veća informiranost javnosti (posebice najmlađih) o važnosti očuvanja morskog okoliša.

 

GOALS: Ciljevi projekta „Pogled u modro“ su: 1. CILJNE SKUPINE I ŠIRA JAVNOST INFORMIRANA I EDUCIRANA O POTREBI ZAŠTITE I OČUVANJA OKOLIŠA KROZ KAMPANJU UPOTREBE PLATNENIH VREĆICA 2. OČIŠĆEN I OČUVAN PODMORSKI OKOLIŠ OD OTPADA TE ISTRAŽEN NA PRISUSTVO ŠTETNIH ALGI

USERS: Učenici OŠ Murterski škoji Djeca koja pohađaju dječje vrtiće u Murteru i Betini Roditelji Ronioci ronilačkih klubova trgovine u općini Murter-Kornati volonteri udruge Argonauta djelatnici suradničkih organizacija;

PARTNERS: /Suradnici: Komunalno poduzeća Murtela; Općina Murter-Kornati; TZO Murter-Kornati; dječji vrtići Školjkica i Pčelica; OŠ Murterski škoji i JU NP Kornati.

Donatori: INA d.d.

DURATION: studeni 2017 - travanj 2018

BUDGET: 30.000,00 kn

Explore more of our projects.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island