SALUTI DA TISNO – doprinos valorizaciji i promociji kulturne baštine i turističkih atrakcija na području mjesta Tisno.

Projekt “SALUTI DA TISNO” posvećen je valorizaciji kulturno-povijesne baštine Općine Tisno kroz obilježavanje i opisivanje objekata kulturno-povijesne baštine.

Sastoji se od dvije komponente;

Interpretacija objekata kulturne baštine Općine Tisno

Prva komponenta obuhvaća objekte koje smo prepoznali kao potencijalno atraktivne i zanimljive turistima, posjetiteljima, ali i domaćem stanovništvu. Radi se o talijanskim vilama na području Tisnog. Tijekom 18. stoljeća u Tisno su se doselile bogate obitelji iz Italije koje su se s vremenom asimilirale i pomiješale s domaćim stanovništvom. Iz tog vremena ostalo je 11 vila. Ideja je označiti vile kako bi prezentirali javnosti, dosad većinom zanemarenu i malo poznatu, a izuzetno vrijednu baštinu. Označavanjem talijanskih vila otvorit ćemo novu, inovativnu i jedinstvenu kulturno-povijesnu rutu.

Digitalizacija baštine – Crkva sv. Martina i arheološki lokalitet Ivinj

Projektom Od Argonaute za Tisno 2022. izrađena je web stranica arheološkog lokaliteta Ivinj (ivinj.eu) i njom prezentirana povijesna, kulturna i prirodna baština povezana s navedenim lokalitetom. Kako bi i dalje valorizirali navedeno područje, potrebno ga je pravovremeno ažurirati i obnavljati dodatnim sadržajem, kao i biti aktivno prisutan na društvenim mrežama. Podizanjem web stranice arheološkog lokaliteta, na jednom mjestu se okupljaju svi materijali vezani za ovo nalazište, a prezentacijom lokaliteta na aktualnim društvenim mrežama (Instagram i Facebook) lokalitet postaje prisutniji među zajednicom. Također, podiže se razina svijesti o značaju ovog arheološkog lokaliteta kod domicilnog stanovništva, a zatim i kod turista i posjetitelja.

GOALS: 1. Interpretacija objekata kulturne baštine Općine Tisno Obilježavanje objekata kulturne baštine te stvaranje i brendiranje nove kulturno - baštinske rute. 2. Digitalizacija baštine – Crkva sv. Martina i arheološki lokalitet Ivinj Cilj je napravljenu web stranicu ivinj.eu, koja prezentira svu prirodnu i kulturnu baštinu ovog lokaliteta, pravovremeno ažurirati dodatnim sadržajem kako bi se postigao što veći angažman i doseg do željenih ciljnih skupina, kao i promovirati vezane sadržaje i sam lokalitet na društvenim mrežama.

USERS: Lokalno stanovništvo, turisti i posjetitelji

PARTNERS: /

Donatori: Općina Tisno

DURATION: 1.1. - 31.12.2023.

BUDGET: 3.584,00 €

Explore more of our projects.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island