Say NO to plastic future.

U ljeto ove godine, održat ćemo razmjenu mladih pod nazivom „Say NO to plastic future“ u sklopu Erasmus + programa. Na razmjeni će sudjelovati 42 mladih osoba iz šest različitih europskih država, Portugala, Španjolske, Srbije, Njemačke, Mađarske i Latvije. Ideja za ovaj projekt proizašla je iz želje i potreba naše udruge da doprinesemo rješavanju ovog gorućeg globalnog problema- plastičnog zagađenja. Ako ne promijenimo svoj način razmišljanja i naše navika u ovom trenutku, priroda kakvu poznajemo možda više neće postojati. Uništavanjem prirode ne uništavamo samo prekrasan okoliš i razne životinjske vrste, uništavamo našu budućnost i kompromitiramo budućnost naše djece i budućnost svih živih bića. Ako je solidarnost pomoći nekome tko je u nevolji, onda je sada pravo vrijeme da pomognemo našoj planeti i budućim generacijama. Svakog dana smo na društvenim mrežama bombardirani slikama, činjenicama i savjetima kako smanjiti plastični otpad, što je naravno dobro, ali mišljenja smo da sve te informacije postaju samo još jedna objava na Facebook-u ili Instagram-u koju vidimo i nastavimo dalje. Na ovoj razmjeni želimo probuditi svijest kod mladih, educirati i potaknuti ih da rade na promjeni kolektivne svijesti, da surađuju i smišljaju nove projekte te da postanu primjeri u svojim lokalnim zajednicama koje treba slijediti.

Ovaj projekt će mladima pružiti priliku za vježbanje i razvoj socijalnih vještina; povećati samopouzdanje, samopoštovanje i zadovoljstvo životom; vježbati će timski rad, prezentacije, javni govor, rješavanje problema, kreativan rad koji će im pružiti prirodan osjećaj ispunjenja. S druge strane, sudjelovanjem u ovom projektu mladi će iskusiti i naučiti više o poštovanju, empatiji, solidarnosti s prirodom i svim živim bićima. Inspirirati ćemo mlade da se uključe i aktivno sudjeluju u društvu kao aktivni građani, poboljšati razinu ključnih kompetencija i vještina, promovirati ideju da je promjena moguća i da promjena počinje od nas samih.

 

GOALS: I. Mlade (ponovno) povezati s prirodom kako bi osvijestili svoju ulogu i odnose između prirode i njih samih; II. osvijestiti ih o tome kako i zašto je, uopće, došlo do prekomjernog zagađenja plastikom i današnje situacije, jer jedino razumijevanjem prošlosti možemo riješiti sadašnje i buduće izazove; III. potaknuti ih na empatiju, razumijevanje, solidarnost i međunarodnu suradnju; IV.potaknuti ih da razmišljaju kritički i usmjeriti ih prema novim metodama učenja i djelovanja; osnažiti ih vještinama, tehnikama i znanjem da budu aktivni u rješavanju ovog problema; V. potaknuti ih da smišljaju nove projekte i nove „zelene“ poslove kako bi mogli postati multiplikatori solidarnog načina razmišljanja i djelovanja prema ovom problemu.

USERS: Mlade osobe od 18 do 25 godina

PARTNERS: Asociación Cultural En Construcción iz Španjolske, Radi Vidi Pats iz Latvije, A Jornada Dos Heróis iz Portugala, Mindenegyüttmegy Egyesület iz Mađarske, Kulturlabor Trial&Error e.V. iz Njemačke, Inženjeri zaštite životne sredine iz Srbije

Donatori: Agencija za mobilnost i programe EU

DURATION: 01/01/2020 - 30/09/2021

BUDGET: 23.760,00 EUR

Explore more of our projects.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island