Sea is life 8.

Od 2011. godine udruga Argonauta provodu aktivnosti u okviru Europske Volonterske Službe (EVS). „More je život 8“ naziv je dugoročne EVS službe koju provodi udruga Argonauta sa partnerima iz europskih zemalja, a koja se provodi kao osmi nastavak prethodno uspješno provedenih projekata “More je život 1-7”.

Osmo izdanje projekta „More je život“ provest će se uz pomoć dva volontera/volonterke (1 iz Turske i 1 iz Italije) u trajanju od 12 mjeseci. Glavni cilj projekta je podizati značaj održivog razvoja i neiskorištenih potencijala lokalne zajednice te razvoj Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i obale. Volonteri će pomagati u dnevnim aktivnostima Edukacijskog centra u ljetnoj sezoni, kreirati edukativne i kreativne radionice za djecu, pomagati u promotivnim i administrativnim poslovima u organizaciji, pomagati u pripremi i provedbi razmjena mladih, lokalnih volonterskih akcija i razviti svoj osobni projekt.

Ova volonterska služba približit će mogućnosti u okviru programa Erasmus+ lokalnoj zajednici, omogućiti mladima u lokalnoj zajednici kontakt sa mladima iz raznih zemalja EU te poticati stvaranje aktivnog građanstva EU.

Projekt „More je život“ potiče multijezičnost, toleranciju, brigu za okoliš, ističe prednosti sudjelovanja u projektima u okviru programa Erasmus+ te pomaže volonterima  u razvoju njihovih osobnih i profesionalnih kvaliteta. Ovaj projekt potiče razvoj osobnih kompetencija i usmjerava volontere na iskorištavanje njihovih talenata, a sve u svrhu lakšeg pronalaženja zaposlenja nakon obavljanja volonterske službe.

GOALS: Podizati značaj održivog razvoja i neiskorištenih potencijala lokalne zajednice te razvoj Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i obale.

USERS: EVS volonteri

PARTNERS: Turska sending organizacija: Ege Pedal Sports Club, Izmir te Talijanska sending organizacija: Associazione di promozione sociale Joint, Milano

Donatori: Europska unija kroz program Erasmu+ kojeg u Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe EU.

DURATION: 01.09.2018 - 29.08.2020.

BUDGET: 18.266,00 €

Explore more of our projects.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island