Sea-Stainability.

Udruga Argonauta partner je LAGUR-u Galeb iz Tribunja zajedno sa Turističko-ugostiteljskom školom Šibenik i Institutom za oceanografiju i ribarstvo Split na projektu SEA-stainability.

Opći cilj projekta SEA-stainability je doprinijeti ekonomskoj i socijalnoj koheziji na području srednje Dalmacije putem obrazovanja za održivi razvoj u sektoru ribarstva i gastronomije. Ostvarenje ovog cilja doprinijeti ćemo provedbom studijskih posjeta i radionica za učenike Turističko-ugostiteljske škole Šibenik te objedinjavanjem istih u programu izobrazbe za održivi razvoj.

Podršku obrazovanju za održivi razvoj pružiti će znanstvenici Instituta za oceanografiju i ribarstvo (IZOR) edukacijom učenika te izradom obrazovnog materijala na temu održivog ribarstva i otpada iz mora.

Znanstvenici IZOR-a će održati javna predavanja te će s udrugom Argonauta izraditi smjernice za izradu edukativnog igrokaza za djecu i mlade a sve to s ciljem podizanja javne svijesti o važnosti globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda: Odgovorna potrošnja i proizvodnja te Očuvanje vodenog svijeta. Kako bi se na području Šibensko-kninske županije ojačali kapaciteti za buduće obrazovanje djece i mladih o održivom razvoju omogućiti će se stručno usavršavanje nastavnika osnovnih i srednjih škola.

GOALS: I. Proširiti znanja, ojačati vještine i stavove o održivom razvoju učenika i nastavnika Turističko-ugostiteljske škole Šibenik u okviru formalnog obrazovanja odnosno redovnog nastavnog programa. II. Jačati kompetencije nastavnika srednjih i osnovnih škola za obrazovanje za održivi razvoj (u daljnjem tekstu OOR). III. Podizati javnu svijest o važnosti globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda: Odgovorna potrošnja i proizvodnja te Očuvanje vodenog svijeta.

USERS: -Djeca i mladi -Učenici srednjih škola -Lokalna zajednica

PARTNERS: NOSITELJ: Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Galeb“, Tribunj; PARTNERI: - Turističko ugostiteljska škola Šibenik - Udruga Argonauta, Murter - Institut za oceanografiju i ribarstvo Split

Donatori: Ured za udruge vlade RH kroz Švicarsko- hrvatski program suradnje

DURATION: 01.05.2019. – 30.04.2020. (12 mjeseci)

BUDGET: 758.447,63 HRK

Explore more of our projects.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island