Suhozidna Ekstravaganca 4 i 5.

Novi ciklus projekta „Suhozidna Ekstravaganca“ u okviru Erasmus + programa održat će se kroz rujan i listopad 2018.g. te rujan i listopad 2019.g. Projektnim aktivnostima nastavit će se podizati svijest o zaštiti i valorizaciji arheološkog nalazišta Colentum, ali i kulturne baštine Europe općenito, poticati volonterizam i aktivno građanstvo, kao i informirati lokalnu zajednicu i širu javnost o mogućnostima programa Erasmus+.

Projekt „Suhozidna Ekstravaganca 4 i 5“ provest će se kroz program Erasmus+ u okviru Ključne aktivnosti  1 tj. Europske volonterske službe/ Europskih snaga solidarnosti. Projekt podupire Agencija za mobilnost i programe Europske Unije. Na projektu će sudjelovati 30 mladih iz 5 europskih zemalja: Turske, Bugarske, Poljske, Španjolske i Italije. U mjesec dana volonterske službe mladi će se osvijestiti o važnosti zaštite i očuvanja kulturne baštine, učiti o drugim kulturama i prihvaćanju različitosti, promicati volonterizam i aktivno građanstvo. Ova volonterska služba imat će veliki utjecaj na lokalnu zajednicu u smislu osvještavanja zajednice o mogućnostima u okviru programa Erasmus+ te značaja arheološkog lokaliteta Colentum.

Većina aktivnosti projekta „Suhozidna Ekstravaganca 4 i 5“ provodit će se na lokalitetu arheološkog nalazišta Colentum, uz nadzor i suradnju stručnjaka iz Muzeja Grada Šibenika. Projektom će se staviti veći naglasak na promociju lokaliteta i otoka Murtera što će imati utjecaja i na podizanje svijesti lokalne zajednice o važnosti očuvanja lokaliteta, ali i podizanja svijesti mladih o važnosti zaštite i promocije zajedničke, Europske kulturne baštine. Dio aktivnosti volontera odnosit će se i na osmišljavanje dodatne ponude arheološkog nalazišta, u smislu kreiranja radionica i igri na temu Colentuma, što će proširiti znanja volontera sudionika o arheološkom lokalitetu Colentum i podići svijest o potencijalu kulturne baštine.

Projekt “Suhozidna Ekstravaganca 4 i 5” nosi oznaku Europske godine kulturne baštine 2018.

GOALS: Promovirati arheološko nalazište Colentum kao vrijedan dio europske kulturne baštine; unaprijediti znanje i podići svijest o vrijednostima kulturno/arheološke baštine i njihova potencijala za održivi razvoj ruralne sredine; poticanje mladih na građanski aktivizam i volonterizam; predstavljanje mogućnosti u okviru programa Erasmus +.

USERS: Organizacije civilnog društva iz 5 Europskih zemalja, 30 mladih tj. volonteri sudionici EVS/ESS službe, lokalna zajednica, lokalna samouprava.

PARTNERS: Associazione di promozione sociale Joint iz Italije, Semper Avanti Stowarzyszenie iz Poljaske, Alternativi International iz Bugarske, Asociación Arrabal-AID iz Španjolske, Akdeniz Ucuncu Goz Egitim ve Genclik Dernegi iz Turske

Donatori: Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu EU programa “Erasmus+”

DURATION: 01. Svibnja 2018. - 31. Prosinca 2019.

BUDGET: 32.610,00 EUR

Explore more of our projects.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island