SWITCH.

SWITCH – Sustainability & Waste: Innovation, Training and Community Hub je dvogodišnji projekt strateškog partnerstva između Kreativnog centar za reciklažu ATELIER D’éco SOLIDAIRE iz Francuske, Instituta za obrazovanje, istraživanje, animaciju, zdravstvo i socijalni rad IFRASS iz Francuske, privatne zaklada TRINIJOVE iz Španjolske i najveće neovisna europske mreže ekoloških organizacija mladih Youth and Environment Europe iz Češke financiranog kroz Erasmus+ program.

Kao jedna od 42 udruge koje okuplja europska mreža ekoloških organizacija mladih Youth and Environment Europe, udruga Argonauta je izabrana za realizaciju projekta SWITCH na razini lokalne zajednice.

Projekt je podijeljen u dvije faze.

U prvoj fazi će pet mladih nezaposlenih osoba s područja Drniša istraži životni ciklus HRANE I ELEKTRIČNIH proizvoda. Kroz 5 radionica i dvodnevni studijski posjet Recikliranom imanju u Vukomeriću, proučavat će se životni vijek proizvoda od njegovog stvaranja, utjecaja, potrošnje, kraja te njegovog potencijala za ponovnu upotrebu. Kroz projekt će se mlade ljude potaknuti na kreativno razmišljanje kako bi i sami ponudili eko-poduzetničke ideje te postali dio rješenja, umjesto problema!

U drugoj fazi projekta, sudionici će se educirati o razvijanju poduzetništva i vlastitog poslovanja, a u edukaciji će se voditi dobrim primjerom Kreativnog centar za reciklažu ATELIER D’éco SOLIDAIRE iz Francuske dok će udruga Argonauta pružiti stručnu podršku sudionicima edukacija.

 

GOALS: Potaknuti mlade nezaposlene osobe na kreativno razmišljanje kako bi i sami ponudili eko-poduzetničke ideje i poslove te postali dio rješenja, umjesto problema!

USERS: Mlade nezaposlene osobe od 18 do 29 godina s područja Drniša i okolice.

PARTNERS: ATELIER D’éco SOLIDAIRE iz Francuske, IFRASS iz Francuske, TRINIJOVE iz Španjolske Youth and Environment Europe iz Češke

Donatori: Erasmus+

DURATION: Prva faza projekta: veljača- svibanj 2022.

BUDGET: Prva faza projekta: 4.620,00EUR

Explore more of our projects.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island