WIN-volunteer in Murter.

Aktivnost „Volontiraj u Murteru – WIN“ kroz program Europskih snaga solidarnosti ima za cilj doprinijeti promicanju ekološke svijesti, razvoju zajednice i solidarnosti kao vrijednosti kroz omogućavanje ESS volontiranja na otoku Murteru. ESS aktivnost WIN sastoji se od precizno planiranih i osmišljenih zadataka solidarnosti u zajednici. Ti su zadatci kreirani u skladu s istraženim potrebama i mogućnostima volontiranja unutar murterske lokalne zajednice te odgovaraju na lokalne društvene izazove dok istovremeno jačaju osobne kompetencije volontera, društveni utjecaj uključenih organizacija i utječu na dobrobit murterske zajednice u cjelini.

GOALS: - u roku tri godine pružiti priliku mladim volonterima u dobi od 18 do 30 godina koji dolaze iz EU i drugih programskih zemalja da budu uključeni u detaljno osmišljenu 12-mjesečnu ESS volontersku aktivnost punu zanimljivih zadataka s pozitivnim društvenim učinkom na lokalnu zajednicu. Ova će aktivnost volonterima pružiti platformu da iskuse kako biti aktivni građani na lokalnoj razini te će moći iskoristiti ovo iskustvo mobilnosti za unaprjeđenje svojih vještina i kompetencija u različitim područjima za osobni i profesionalni razvoj. - ponuditi određenom broju odabranih volontera aktivnosti temeljene na prethodnom iskustvu svih uključenih organizacija, istraženim potrebama volonterskog rada u zajednici Murtera i uključenoj komponenti solidarnosti kako bi se povećao društveni učinak projekta. - doprinijeti europskoj suradnji u područjima klimatske akcije, zaštite okoliša i prirode, razvoja zajednice i lokalne solidarnosti, nastavljajući uspostavljati stabilne veze s projektnim partnerima, temeljene na međusobnom poštovanju, povjerenju i razmjeni iskustava.

USERS: Mladi od 18-30 godina iz EU i ostalih programskih zemalja

PARTNERS: CRIJ Centre-Val de Loire, Francuska; Asociación Brújula Intercultural, Španjolska; Youth Network for Development and Innovation, Jordan

Donatori: Europska unija kroz program Europskih snaga solidarnosti i Agenciju za mobilnost i programe EU

DURATION: 31.5.2022.-30.7.2023.

BUDGET: 21.288,00 eura

Explore more of our projects.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island