“Youth Go Local”.

Projekt “Youth Go Local” dovest će mlade ljude iz cijele Europe u Hrvatsku na zajednički rad na inicijativama upravo za njih. Glavni cilj ovog projekta je dovesti 36 mladih ljudi i 6 voditelja grupe iz 6 različitih zemalja i potaknuti ih na istraživanje i stvaranje inicijativa za mlade u svojim lokalnim zajednicama. Sudionici će naučiti kako pronaći i mapirati potrebe kroz istraživanje lokalne zajednice. Želimo im podići svijest o trenutnom stanju njihovih zajednica i ukazati na razinu aktivnosti u njihovim zajednicama. Ovo će posljedično potaknuti društveni angažman i aktivno sudjelovanje mladih uključenih u ovaj projekt.

*ova razmjena provodi se kao dio Erasmus+ akreditacije*

GOALS: Glavni cilj ovog projekta je potaknuti mlade na aktivizam u njihovim lokalnim zajednicama, tako da im pružimo alate i metode koje će moći primjeniti na specifične probleme u njihovim zajednicama. Projektom se želi promicati kulturna raznolikosti i učenje o drugim kulturama, pokazati kako prepoznati lokalne probleme i stvoriti inicijative povezane s potrebama zajednice te podići svijest o stanju društvenog života u lokalnim zajednicama mladih.

USERS: 42 mladih iz 6 europskih zemalja: Hrvatska, Rumunjska, Sjeverna Makedonija, Turska, Španjolska i Portugal.

PARTNERS: ARGONAUTA, Hrvatska; ZDRUZENJE NA GRAGANI KREATOR KUMANOVO, Republika Sjeverna Makedonija; ASOCIACION JUVENIL INTER, Španjolska; CAPPADOCIA YOUTH MOBILITY, Turska; EXPERIMENTÁCULO ASSOCIAÇÃO CULTURAL, Portugal; ASK YOURSELF, Rumunjska

Donatori: Agencija za mobilnost i programe EU

DURATION: 10.10.2023.-18.10.2023.

BUDGET: /

Explore more of our projects.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island