ZaVRTimo krug promjena.

Lokalnoj akcijskoj grupi „MORE 249“ odobren je projekt od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a udruga Argonauta  je partner na pojektu. Projekt je odobren u iznosu 91.840,96 HRK.

Partneri na projektu su Osnovna škola “Čista Velika“, Grad Vodice, Udruga Argonauta te Muzej grada Šibenika. Svaki partner sukladno svojim ciljevima i područjima djelovanja te dosadašnjim posrednim ili neposrednim suradnjama s LAG-om doprinosi ostvarenju ciljeva projekta „ZaVRTimo krug promjena“.

Cilj projekta je proširiti znanje o biljnom svijetu kod djece školske dobi i utjecati na svijest o zaštiti okoliša kroz različite aktivnosti (radionice, terenska nastava, volonterske akcije, edukativni plakati/kalendar). Projektom će se urediti dvorište škole s vrtnim gredicama (eko-senzorni vrt), učit će se o važnosti očuvanja sjemena, provodit će se ekološke radionice, radionice pripreme sadnje, recikliranja papira, izrade „hotela za kukce“ i postavit će se meteorološka postaja uz dodatne edukacije.

Djeci će se omogućiti iskustveno učenje i razvoj ključnih kompetencija, dok će se u školi uz edukaciju i mentorstvo stvoriti sve potrebno za nastavak rada na ovim temama. Prijenosom znanja i dobrih praksi potaknuti ćemo zaposlenike, volontere, odrasle i djecu na provedbu edukativnih aktivnosti ovih tema u školama kako bi stečena znanja i nakon provedbe projekta imala svoju praktičnu primjenu.

GOALS: Cilj projekta je proširiti znanje o biljnom svijetu kod djece školske dobi i utjecati na svijest o zaštiti okoliša kroz različite aktivnosti (radionice, terenska nastava, volonterske akcije, edukativni plakati/kalendar).

USERS: Učenici Osnovne škole “Čista Velika“

PARTNERS: Osnovna škola “Čista Velika“ Grad Vodice Udruga Argonauta Muzej grada Šibenika

Donatori: Ministarstvo znanosti i obrazovanja

DURATION:

BUDGET: 91.840,96 HRK

Explore more of our projects.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island