Argonautin dječji edukacijski program – ljeto 2018.

U sklopu programa Edukacijski centar za održivi razvoj otoka i priobalja provodimo edukacijski ljetni program za djecu. Svakog radnog dana od ponedjeljak do četvrtka tijekom srpnja i kolovoza, djelatnici, suradnici i EVS volonteri udruge Argonauta kroz projekt More je život 7, osmislili su bogat edukativni i zabavni program za najmlađe. Radionice su namijenjene djeci u dobi od 5 do 8 godina u trajanju od jedan sat, od 20:00 do 21:00 na lokaciji: Stara Sokolana, Pijaca Društva seoske izobraženosti bb, Selo-Murter.

Detalje i sadržaj proučite u nastavku:

PONEDJELJKOM: MALI MURTERSKI PONEDJELJAK

Ponedjeljak je u Argonauti i ove godine vezan uz povijest i baštinu otoka Murtera. Ovo ljeto se tijekom srpnja svaki ponedjeljak družimo uz teme povezane s prošlosti otoka Murtera, a tijekom kolovoza uz teme vezane uz arheološko nalazište Colentum.

Radionice Malog murterskog dječjeg ponedjeljka u srpnju i kolovozu održat će se u prostoru Sokolane u kojoj se sada nalazi zavičajna zbirka Marka Murdonje Repca. Murterski ponedjeljak u srpnju bit će svojevrsna priprema za tradicionalnu manifestaciju Murterski pir koja će se održati 1. kolovoza 2018.

Nakon Murterskog pira, ponedjeljkom u kolovozu ćemo se pripremati za još jednu nama jako dragu manifestaciju- Noć Colentuma. Kroz ove radionice naučit ćemo o životu Colentuma, a sudjelovanjem na manifestaciji Noć Colentuma doprinijet ćemo oživljavanju atmosfere života antičkog grada Colentuma.

Murterski dječji ponedjeljak udruga Argonauta provodi u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Murter- Kornati.

UTORKOM: ČUDESNE TAJNE MORSKIH DUBINA – EDUKATIVNE RADIONICE O ZAŠTIĆENIM MORSKIM VRSTAMA

Tradicionalne Argonautine edukativne radionice o zaštićenim i drugim morskim vrstama još od 2009. okupljaju male znatiželjnike koji žele više naučiti o Jadranskom moru, a ove sezone nose ime Čudesne tajne morskih dubina. Ovo ljeto edukativni utorak započinjemo radionicom „Iz ptičje perspektive“ gdje će se djeca upoznati s morskim pticama, a svaku sljedeću radionicu djeca će otkrivati koje nove tajne skrivaju morske dubine.

SRIJEDOM: RECYCLE&REUSE – KREATIVNE RADIONICE ZA DJECU

Ljetne srijede rezervirane su za kreativno izražavanje i stvaranje nečega od materijala koji se inače odbacuju. Nakon cjelogodišnjeg skupljanja, vrijeme je da kutije od jaja, tubice od wc papira, plastične kontejneri od namaza, jogurta, margarina, CD dobiju novo lice. Još jedno ljeto male vrijedne ruke naših korisnika pretvoriti će „otpad“ u nove igračke! Kako inspiraciju možemo naći svugdje, ovogodišnje kreativne radionice započet ćemo sa stvaranjem stolnog nogometa od odbačenih materijala, ali bit će tu i glazbala, te raznih morskih životinjica od papira i plastike.

ČETVRTKOM: ARGONAUTA U GOSTIMA – TISNO, JEZERA

Ove sezone Argonautin dječji edukacijski program nastavlja sa djelovanjem u Tisnom i Jezerima. U periodu ljetne sezone, srpanj i kolovoz 2018., u suradnji s Općinom Tisno i Narodnom knjižnicom i čitaonicom Tisno organizirat će se 4 edukativne radionica s rasporedom:

SRPANJ:

Četvrtak 12.7. u 20h / Tisno – Atrij palače Katunarić

Četvrtak 19.7. u 20h / Jezera – Baganelovica

KOLOVOZ:

Četvrtak 9.8. u 20h / Tisno – Atrij palače Katunarić

Četvrtak 16.8. u 20h / Jezera – Baganelovica

(Napomena: teme radionica u gostima bit će objavljene par dana prije izvedbe na Facebook stranici udruge)

 

Za dodatne informacije obratite nam se telefonski na 022.434.827 ili emailom na mail@argonauta.hr.

Želimo vam ugodno i toplo ljeto puno zabave!

Argonautin tim – Ivona, Sanja&Sanja, Ivana te EVS volonterka Serena.

 Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka