“Tišnjanskom ulicom prolazim” – doprinos valorizaciji i promociji kulturne baštine i turističkih atrakcija na području mjesta Tisno.

Projekt “Tišnjanskom ulicom prolazim” posvećen je valorizaciji kulturno-povijesne baštine Općine Tisno kroz obilježavanje i opisivanje objekata kulturno-povijesne baštine.

Sastoji se od dvije komponente;

1. Tematske šetnje kroz obilazak kulturne baštine Općine Tisno

Kroz prvu aktivnost kreirat ćemo tematske šetnje u svrhu obilaženja objekata kulturno-povijesne baštine. Kroz prethodne donacije Općine Tisno udruzi Argonauta, izrađeno je ukupno 6 tabli koje označavaju i interpretiraju sakralne baštinske objekte i druge objekte kulturne i svjetovne baštine a sada želimo omogućiti lokalcima, turistima i posjetiteljima lakše snalaženje u povijesnim lokalitetima Tisnog kroz unaprijed predodređene tematske šetnje. Na stranici Arheološkog lokaliteta Ivinj, želimo stvoriti interaktivne mape preko koje bi turisti, posjetitelji i lokalci mogli odabrati svoju željenu rutu, Tišnjanske crkve ili vile, a zatim krenuti u svoju tematsku šetnju. Na taj način se omogućava širenje turističke ponude Tisnoga, te valorizacija kulturno-povijesne i prirodne baštine mjesta.

 

2. Digitalizacija baštine – Crkva sv. Martina i arheološki lokalitet Ivinj

Projektom Od Argonaute za Tisno 2022. izrađena je web stranica arheološkog lokaliteta Ivinj (ivinj.eu) i njom prezentirana povijesna, kulturna i prirodna baština povezana s navedenim lokalitetom. Kako bi i dalje valorizirali navedeno područje, potrebno ga je pravovremeno ažurirati i obnavljati dodatnim sadržajem, kao i biti aktivno prisutan na društvenim mrežama. Podizanjem web stranice arheološkog lokaliteta, na jednom mjestu se okupljaju svi materijali vezani za ovo nalazište, a prezentacijom lokaliteta na aktualnim društvenim mrežama (Instagram i Facebook) lokalitet postaje prisutniji među zajednicom. Također, podiže se razina svijesti o značaju ovog arheološkog lokaliteta kod domicilnog stanovništva, a zatim i kod turista i posjetitelja.

 

GOALS: GOALS: 1. Kreiranje tematskih šetnji za obilazak sakralne i svjetovne kulturne baštine Općine Tisno te stvaranje i brendiranje nove kulturno - baštinske rute. 2. Digitalizacija baštine – Crkva sv. Martina i arheološki lokalitet Ivinj: Cilj je napravljenu web stranicu ivinj.eu, koja prezentira svu prirodnu i kulturnu baštinu ovog lokaliteta, pravovremeno ažurirati dodatnim sadržajem kako bi se postigao što veći angažman i doseg do željenih ciljnih skupina, kao i promovirati vezane sadržaje i sam lokalitet na društvenim mrežama.

USERS: Lokalno stanovništvo, turisti i posjetitelji

PARTNERS: /

DONORS: Općina Tisno

DURATION: 1.1.2024.-31.12.2024.

BUDGET:

Explore more of our projects.


Argonauta is a member of.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island