Education program for children.

U sklopu “Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja” provodimo edukacijski ljetni program za djecu. Svakog radnog dana od ponedjeljak do petka tijekom srpnja i kolovoza, djelatnici, suradnici i volonteri udruge Argonauta osmislili su bogat edukativni i zabavni program za najmlađe. Radionice su namijenjene djeci u dobi od 5 do 8 godina u trajanju od jedan sat, od 20:00 do 21:00.

Detalje i sadržaj proučite u nastavku:

Dječji program Edukacijskog centra – LJETO 2015

Ponedjeljkom: KVINTOVO BLAGO – arheologija za najmlađe

U Murteru postoji brdo i poluotok zvan Gradina. Tamo osim vječnih počivališta Murterina i Betinjana, i Gospe koja ih čuva postoji još nešto, a to nešto su arheološko nalazište iz doba starih Ilira i Rimljana koji su davno vladali ovim dijelom svijeta. Bila je to dobro utvrđena Ilirska gradina (naselje na brežuljku) a kasnije rimsko naselje zvano Colentum. Mistika davne prošlosti Murtera nas u Argonauti uvijek iznova inspirira! Tako i ovog ljeta svaki ponedjeljak najmlađi korisnici Edukacijskog centra mogu uživati u edukativnim i zabavnim radionicama Kvintovo blago, inspiriranim Colentumom, zajedničkom europskom poviješću, arheologijom, rimskom civilizacijom…

Utorkom: RECYCLE&REUSE – kreativne radionice za djecu

Ljetni utorci rezervirani su za kreativno stvaranje od materija poput ambalaže koju bismo inače odbacili u smeće. Cijele godine skupljamo kutije od jaja, tubice od wc papira, plastične kontejnere od namaza, jogurta, margarina, CD-a…i ljeti male vrijedne ruke naših korisnika pretvaraju ih u nove igračke! Najčešća su nam inspiracija upravo život u moru pa tu bude hobotnica, morskih kornjača, riba raznog kroja, kartonskog akvarija…ali i fotoaparata, okvira za slike, dalekozora i drugih ljetnih potrepština!

Srijedom: PLAVA SRIJEDA – edukativne radionice o zaštićenim morskim vrstama

Plava srijeda tradicionalna je Argonatina edukativna radionica o zaštićenim i inim morskim vrstama koja svako ljeto od 2009. okuplja male znatiželjnike koji žele više naučiti o Jadranskom moru. Ovo ljeto započeli smo sa za djecu vrlo inspirativnom temom morskih pasa. Morski psi još uvijek izazivaju i malu dozu straha, a zapravo su izuzetno važni za morski ekosustav i široj javnosti malo poznati…Očekuje nas dugo toplo ljeto, a svaku ćemo Plavu srijedu učiti i otkrivati neka nova morska bića!

Četvrtkom: MORE JE ŽIVO! – ekološka lutkarska predstava

Ovog proljeća, pod vodstvom lutkarice Ivke Babić iz zagrebačkog kazališta “Svijet lutaka” a uz pomoć sudionika/ica lutkarskih radionica nastale su lutke i scenografija za predstavu pod nazivom More je živo!. U izvođenju predstave sudjeluje cijeli Argonautin tim – što nam dođe kao odličan team building. Predstava govori o potrazi za ljepotom tijekom koje otkrivamo da je u podmorju itekako živo!

Režija: Ivka Babić; Dramaturgija: Ivka Babić ,Ivona Jadrić; Scenografija: Ivka Babić; Glazba: Ivor Pluzarić; Asistent za glazbu: Sonia Vasquez Marquez; Asistent za scene: Ewelina Bilinska; Prodaja karata: Sanja Mihić, Sara Langus; Stručna suradnica: mr. ecol. et biol.mar. Bruna Petani.

ULOGE: Marieta Baričević – Ana; Vice Krnčević – Petar; Luka Ježina – Dida; Ivona Jadrić – Ribica Dobrica.

Petkom: ZABAVNI PETAK – društvene igre za djecu

Svaka nova generacija djece sigurno zna sve manje igara osim onih digitalnih – naš društveni petak za djecu mali je, zabavni i slatki napor da ih ponovno naučimo društvenim, aktivnim, “staromodnim”, igrama neformalnog učenja… Inspiracija su nam bili igranje igre memorije i slaganje puzzli s likovima i fotografijama zaštićenih vrsti a nastavili smo s dominom i “križić- kružićem” od obojenih oblutaka i vlastito izrađenim “Čovječe, razvrstaj smeće”- verzijom “Čovječe ne ljuti se”. Ovo ljeto čeka nas puno novih igara na otvorenom u kojima koristimo naše tijelo! Igre pripremaju i osmišljavaju naše vrijedne volonterke Ewelina Bilinska i Sonia Vasquez Marquez.

Argonauta is a member of.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island