OŽUJAK JE PROLETIO.

Datum objave: 30. ožujka, 2024.

Ožujak se dugo čekao, ali onda je proletio.

Početkom mjeseca sam se vratila u Španjolsku, ali ovoga puta nisam otišla kući nego sam ostala na jugu, točnije u Malagi i Granadi. Tamo sam otputovala sa svojim partnerom, Davidom, kojeg sam jedva čekala vidjeti, i nekoliko prijatelja.
Istina je da su ti dani bili nevjerojatni, lijepo vrijeme, dobro društvo, jeftina hrana, što bih više mogao poželjeti… Radili smo “Caminito del rey”, kupovali knjige u second hand shopovima, šetali ulicama Granade gdje nikad nisam bila prije, slušala živu glazbu… Budući da sam bila na jugu shvatila sam da se nigdje ne osjećam kao kod kuće (živio sjever!). Ali jedna od najboljih stvari putovanja bila je vidjeti moje prijatelje, posebno moju grupu prijatelja iz Erasmusa, jer prošle su dvije godine otkako smo vidjeli cijelu grupu. I dalje sam komunicirala prijateljima iz Argonauta i Juliette, pa mi je povratak u veliki grad bio čudan, a još više biti okružen s toliko toplih ljudi, mojih ljudi. Nisam se željela vratiti, ali evo nas opet….

Tjedan nakon putovanja u Španjolsku je bio lud, doslovno nisam imala vremena za odmor i povrat nakupljenog sna.

Dan nakon dolaska morala sam rano ustati kako bih održala prezentaciju o mogućnostima mobilnosti za mlade na veleučilištu u Šibeniku. Dan nakon toga imali smo Eko-srijedu koju su došli popratiti novinari nacionalne televizije HRT, a ja sam tu noć jedva spavala pa je bilo užasno opet rano ustati. I konačno zadnje dane u tjednu otišli smo pomoći u predstavi u sklopu Eko-patrole u Šibenik. Ludnica.

Istog sam se tjedna oprostila od Juliette jer je išla kući. Tjedan kada je bila odsutna bio je nevjerojatno dobar, osjećaj je bio kao da je ljeto, baš sam se naspavala, a vrijeme sam provodila čitajući na suncu, kupajući se u moru i uživajući u samoći pjevajući i plešući uz glasnu glazbu. U subotu prije nego što se vratila, profesor Karlo je predložio da odem u Split na prosvjed protiv korupcije, koji je također bio dio predizborne kampanje njegove političke stranke, što nisam mogla odbiti, jer te prilike uvijek treba iskoristiti.

Split je bio nevjerojatan, jako sam uživala. Dok sam bila u Park šumi Marjan, nisam mogla da ne pomislim da bi bilo puno bolje dijeliti te trenutke sa svojom obitelji i prijateljima, ali postoje stvari koje morate doživjeti sami i naučiti uživati u njima.
Zadnji tjedan ožujka fokusirala sam se na odmor i smogli snage da nadolazeću razmjenu mladih proživimo punim plućima. Iz zime smo prešli u ljeto u samo nekoliko dana, klimatske promjene….

Završili smo i program “Zima puna života” i hip-hop radionicu, te eko srijedu. Istini za volju, malo nam je to trebalo…moglo bi se reći da završavamo jednu etapu, a time se nadamo da će doći samo dobre stvari, a iza sebe ćemo ostaviti dugu zimu.

Pogledajmo što nam donosi sljedeće poglavlje ove avanture.

Romina, volonterka iz Španjolske

O ESC-u: Europske snage solidarnosti je program Europske unije za jačanje solidarnosti u različitim područjima: od pomoći ugroženima i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU i izvan nje.

Program mladima nudi priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu te pritom steknu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Program je također namijenjen organizacijama aktivnim na polju solidarnosti koje žele uključiti mlade u svoje aktivnosti.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island