Počinje ljeto.

Datum objave: 10. srpnja, 2024.

Lipanj smo započeli povratkom na Kornate, ali ovaj put povodom projekta “Kornati – Važno je znati o moru 8”. Ovaj put iskustvo je bilo drugačije jer smo išli na dva dana, a vrijeme je bilo dobro pa smo mogli više uživati.

Naš zadatak na brodu bio je prikupljanje foto i video materijala s radionica i aktivnosti tijekom putovanja. U slobodno vrijeme skakali smo s litica, čitatli, ronili i bili impresionirani dubokim morem.

Tjedan dana kasnije otišli smo u Zadar jer imali midterm evaluaciju koju prolaze svi ESS volonteri. Tamo ne samo da smo se mogli ponovno sresti s nekim od naših partnera za obuku po dolasku, već smo također mogli upoznati nove ljude i stvoriti dobru grupu prijatelja s kojima bismo mogli provesti te dane.

Istina je da sam kad se trening približio kraju samo razmišljala o odlasku kući. Isplanirala sam put u Galiciju čim završi kako bih iznenadila svoju obitelj, jer su mislili da se neću vratiti do Listopada. Tako je i bilo, nekoliko dana kasnije trčala sam na aerodrom s osjećajem euforije i nevjerojatne radosti što sam nakon 6 mjeseci doma.

Smiješno je jer mnogi ljudi odu u inozemstvo i ne žele se vratiti kući, ali u mom slučaju, ja sam umirala od želje. Dani u Galiciji bili su kišni i svježi, ali nije me bilo briga, bila sam kod kuće sa svojim psom, svojom obitelji, prijateljima i šetala ulicama najljepšeg grada na svijetu, te uživala u nenadmašnoj gastronomiji mog terrine. Ništa više mi u tom trenutku nije trebalo.

Uspjela sam uživati ​​i u San Juanu, koji za one koji ga ne poznaju, a ovo čitaju, trebali bi doći u Corunu 23. lipnja i doživjeti ga iz prve ruke.

U svakom slučaju, lipanj je bez sumnje bio opuštajući mjesec i dobar početak ljeta. A povratak kući dao mi je snagu i energiju potrebnu da dovršim ovo iskustvo, učeći i uživajući u njemu u potpunosti.

Ljeto brzo prolazi, a tako zna što nam spremaju sljedeći mjeseci.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island