Radost karnevala.

Datum objave: 29. veljače, 2024.

Bok bok!

Prošao je još jedan mjesec!

Veljača je stigla i sa sobom donijela radost. Našu prijateljicu Petru smo još jednom dočekali kući, u to vrijeme mjesec je tek počeo, a mi smo se još oporavljali od umora prošlog putovanja u Bosnu, iako nam je bilo super. Školski učitelj Karlo, kod kojeg povremeno idemo raditi s djecom, ponudio nam je da odemo na zabavu s njim i njegovim prijateljem i nismo mogli odbiti jer se tako cool stvari rijetko događaju. Istina je da nismo ništa razumjeli o zabavi, ali svejedno je bilo jako dobro. Vidjeti karnevalsku atmosferu i popiti piće s dragim ljudima sve je što ponekad treba curama koje žive na otoku bez puno prijatelja…

Tijekom ovog mjeseca mogli smo vidjeti par labudova na plažama otoka! Osim toga, počinjete udisati prekrasan proljetni zrak, dani su malo duži, drveće počinje cvjetati i možete vidjeti neke guštere kako se sunčaju!

Ovaj mjesec je bio moj rođendan i uspjeli smo ga proslaviti jer se poklopio s datumima Murterskog karnevala. Taj dan smo išli vidjeti dječju povorku i onda malo na zabavu u šator, a za kraj dana nas je dočekao vatromet!! Bilo je nevjerojatno, ali najbolje od svega bila je pizza u Basilicu i puhanje svjećica na torti koju mi je Juliette s ljubavlju napravila u društvu susjede Ivane. Vrlo lijep i poseban dan bez sumnje.

Nekoliko dana kasnije bile su “Velike Bake” i maskirale smo se u duhove, iako je kostim bio jako neudoban, bilo nas je jako smiješno vidjeti vani s dvije bijele plahte kako pjevamo po otoku, jer nas nitko nije mogao prepoznati. I tu večer smo otišli na večeru i zabavu s ekipom iz Argonaute!

Dani su prolazili, a mi smo se zabavljali pripremajući radionice za eko-srijede s djecom koju inače obožavam jer su vrtlog energije. Isto tako, u popodnevnim satima imamo zimski program koji nastavlja nizati uspjehe te nastavljamo sa satovima Hip-hop-a na koje i dalje svaki put dolaze nove djevojke plesati. Mislim da mi je ovaj dio najdraži, rad s djecom, jer kad smo s njima vrijeme proleti. Pretpostavljam da ovdje ponovno potvrđujem svoju vokaciju za rad u obrazovnom sektoru, iako to ponekad zna biti pomalo iscrpljujuće, neću lagati.

Naposljetku, puno smo se sunčali na balkonu, iskoristili sunčane dane i kišne ili oblačne, jednostavno smo se posvetili gledanju filmova i ljenčarenju u krevetu.

Kao super cool događaj ovog mjeseca ističem dan kada nam je još jednom Karlo, naš omiljeni tvorac improviziranih planova, ponudio da odemo u Zagreb na demonstracije protiv korupcije u Hrvatskoj. Bilo je predobro, jer nismo očekivali da ćemo vidjeti puno ljudi i na kraju smo završili sudjelujući u najvećim prosvjedima u povijesti Hrvatske u posljednjih nekoliko godina. Iskreno, jako smo zahvalni što imamo Karla, jer on uvijek brine o nama na ovaj ili onaj način i uvijek nam nudi planove koji razbijaju našu rutinu, što nas ponekad dovodi do toga da previše razmišljamo o stvarima i dovodi nas u razmišljanje da ne uživamo u iskustvu onoliko koliko bismo trebali.

A ne mogu ne spomenuti ni obrok koji smo napravili kod kuće sa susjedima s izgovorom da predstavimo neka tradicionalna jela iz naših zemalja.

Ukratko, aktivniji mjesec od siječnja, samim time sretniji i veselim se danima koji dolaze jer uskoro letim za Španjolsku!

Pričat ću vam za mjesec dana…

Romina, volonterka iz Španjolske

O ESC-u: Europske snage solidarnosti je program Europske unije za jačanje solidarnosti u različitim područjima: od pomoći ugroženima i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU i izvan nje.

Program mladima nudi priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu te pritom steknu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Program je također namijenjen organizacijama aktivnim na polju solidarnosti koje žele uključiti mlade u svoje aktivnosti.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island