Mi smo vrijednosti.

Datum objave: 27. siječnja, 2022.

Od 2020. godine do danas udruga Argonauta provodi WIN project (Volonteer IN Murter) u kojem volonteri iz Španjolske i Italije sudjeluju 8-12 mjeseci u Murteru u raznim aktivnostima koje promiču zaštitu okoliša te promicanje održivog razvoja I održivih zajednica. Projekt WIN provodi se kroz Erasmus plus program u sklopu Erasmus Solidarity Corps, a sada ima i vlastiti logo!

Svi volonteri koji su ovih godina sudjelovali u projektu WIN držali su se za ruke i radili zajedno u ime prijateljstva, solidarnosti i vrijednosti. I to je ono što prenosi logo projekta WIN “Mi smo vrijednosti”. Kao slova, kada smo zajedno, jači smo, želimo postići veće značenje. Ovaj logo predstavlja snagu jedinstva, jednakosti i inkluzivnosti. Nije važno odakle smo i tko smo; naše vrijednosti, volja i ljubav prema prirodi i zajednici ono su što nas ujedinjuje i čini da POBJEĐUJEMO.

Ovaj logo hvata bit ovih kvaliteta predstavljajući povezanost prirode kroz boje glavnih prirodnih elemenata. Plava ne predstavlja samo vodu, već dubinu naše svrhe; zelena ne predstavlja samo zemlju, već cvjetanje; narančasta ne predstavlja samo sunce i svjetlost, već mudrost i učenje. Priroda je jezgra našeg projekta, ali zajedništvo je stup njezinog opstojanja; ovaj logo ujedinjuje prirodne elemente dok mi ujedinjujemo našu snagu da surađujemo i “cvjetamo”, da činimo bolji svijet, da težimo harmoniji između ljudi i okoliša. Mi smo dio prirode i moramo se o njoj brinuti.

Logotip “Mi smo vrijednosti” izradila je volonterka Marisol Navarro. 🙂

Ova aktivnost financirana je iz Europske unije.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island