Mi smo vrijednosti.

Piše: Ivana Marin — 27. siječnja, 2022.

Od 2020. godine do danas udruga Argonauta provodi WIN project (Volonteer IN Murter) u kojem volonteri iz Španjolske i Italije sudjeluju 8-12 mjeseci u Murteru u raznim aktivnostima koje promiču zaštitu okoliša te promicanje održivog razvoja I održivih zajednica. Projekt WIN provodi se kroz Erasmus plus program u sklopu Erasmus Solidarity Corps, a sada ima i vlastiti logo!

Svi volonteri koji su ovih godina sudjelovali u projektu WIN držali su se za ruke i radili zajedno u ime prijateljstva, solidarnosti i vrijednosti. I to je ono što prenosi logo projekta WIN “Mi smo vrijednosti”. Kao slova, kada smo zajedno, jači smo, želimo postići veće značenje. Ovaj logo predstavlja snagu jedinstva, jednakosti i inkluzivnosti. Nije važno odakle smo i tko smo; naše vrijednosti, volja i ljubav prema prirodi i zajednici ono su što nas ujedinjuje i čini da POBJEĐUJEMO.

Ovaj logo hvata bit ovih kvaliteta predstavljajući povezanost prirode kroz boje glavnih prirodnih elemenata. Plava ne predstavlja samo vodu, već dubinu naše svrhe; zelena ne predstavlja samo zemlju, već cvjetanje; narančasta ne predstavlja samo sunce i svjetlost, već mudrost i učenje. Priroda je jezgra našeg projekta, ali zajedništvo je stup njezinog opstojanja; ovaj logo ujedinjuje prirodne elemente dok mi ujedinjujemo našu snagu da surađujemo i “cvjetamo”, da činimo bolji svijet, da težimo harmoniji između ljudi i okoliša. Mi smo dio prirode i moramo se o njoj brinuti.

Logotip “Mi smo vrijednosti” izradila je volonterka Marisol Navarro. 🙂

Ova aktivnost financirana je iz Europske unije.

Preporučamo pročitati.

Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka