Mladi Promine za djecu Promine.

Datum objave: 5. lipnja, 2024.

U sklopu projekta “Ruralna rapsodija – mladi u ritmu zajedništva” tim mladih s područja Promine kroz travanj 2024.g. osmišljavao je te uz mentorsku podršku uspješno realizirao inovativnu, održivu ekološku ideju.

Idejom se doprinosi edukaciji djece vrtićke dobi i njihovim roditeljima o važnosti očuvanja okoliša, ponovne uporabe igračaka, ali i humanosti te češćeg boravka na otvorenom. Najvažnija aktivnost ideje je postavljanje  Eko kućice za igračke s natpisom: UZMI, VRATI, DONIRAJ, IGRAJ SE, ČUVAJ, te klupe u obliku olovke ispred dječjeg vrtića u Promini.

Eko kućica za igračke funkcionira na principu slobodne razmjene, igračke se mogu uzeti, vratiti, donirati. Na taj način omogućena je  razmjena, posuđivanje i darovanje igračaka što bi trebalo smanjiti količinu igračaka koje završavaju u otpadu. Roditelji mogu uštedjeti na kupnji novih igračaka.  Stoga ovim pozivamo građane, posebno roditelje Promine da koriste Eko kućicu za igračke te po mogućnosti u iste doniraju igračke.

Bravo za mlade koji su ideju osmislili i realizirali!

*Cilj projekta “Ruralna rapsodija” je osnažit mlade iz lokalne zajednice za aktivno djelovanje u vlastitoj ruralnoj zajednici i preuzimanje uloge inicijatora i organizatora kulturnih, zabavnih i drugih sadržaja kroz pripremu i provođenje vlastitih projekata. Ovaj projekt prilika je za mlado stanovništvo ruralnih područja za usvajanjem znanja i vještina na alternativan način, drugačiji od onog koji se inače nudi u njihovim sredinama.

*Projekt financira Središnji državni ured za demografiju i mlade kroz financijsku potporu iz
raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2023.
godinu.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island